Witam witam ... :)

Awatar użytkownika
Tempest
Moderator
Moderator
Junak: Kawasaki ZZR Honda Rebel 1100
Kontaktowanie:

Re: Witam witam ... :)

Postautor: Tempest » 19 mar 2018, 20:48

hsurim pisze:M11 na zdjęciach (wg. mnie) nie wygląda tak okazale, jak w realu.
Z drugiej strony, nie widziałem na oczy M11cafe.

To prawda w realu wygląda o wiele lepiej ("bazą" dla tego motocykla była Honda Rebel 450, M11 jest trochę bardziej "napompowany" i imponuje układem hamulcowym)
M11Cafe to taka hybryda klasycznego nakeda -sylwetka z chopperem-pozycja za kierownicą, ułożenie nóg itp. Jest mniejszy trochę od M11, ale od niego cięższy.. Jak dla mnie bardzo ładny motocykl-jedyne co razi to ten bardzo wąski długi bak, który mu moim zdaiem nie specjalnie pasuje. M11 Cafe dodatkowo pewne zawiera elementy z modelu M16.
Musisz obejrzeć oba motocykle. Ja powiem tylko tyle że mnie M11 nigdy nie zawiódł i doskonale radził sobie w trasie z dwoma osobami na pokładzie (co potwierdzą i inni forumowicze) Jako ciekawostkę dodam że M11 i M16 to jedyne Junaki produkowane nie w Chinach a na Singapurze przez Regala, jak jest z M11 Cafe nie wiem.
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Kawasaki ZZR Honda Rebel 1100
"Człowiek roztropny w czasie pokoju zachowuje miecz u swego boku"

Awatar użytkownika
hsurim
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: hsurim » 19 mar 2018, 21:17

Bardzo dziękuj ę za pozdrowienia, które odwzajemniam :)

Tempest pisze:(...) mnie M11 nigdy nie zawiódł i doskonale radził sobie w trasie z dwoma osobami na pokładzie (co potwierdzą i inni forumowicze) (...)
I na to również zwróciłem uwagę.
Np. w filmiku Motobandy o M11 powiedziano min, że bardzo łatwo osiąga 110/h i ma niezłą elastyczność na najwyższym biegu.
Natomiast o M11cafe podobnych walorów nie wymieniono a przecież oba modele mają identyczne silniki (??)
Przecież te ~10 kg różnicy w masie, nie powinno rzutować na bardzo zauważalnie gorsze osiągi (?)
Zatem niemiarodajna ocena, czy też przyczyna tkwi w czymś nieujawnionym ??

p.s.: wysłałem zapytanie, czy M11 i M11cafe są produkowane w tej samej fabryce
Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie. Nie skreślaj życia tak prędko ! Żyj i pozwól żyć innym !

basil
Rasowy Rider
Rasowy Rider
Junak: M16 + Vintage
Kontaktowanie:

Postautor: basil » 20 mar 2018, 8:10

hsurim pisze:Natomiast o M11cafe podobnych walorów nie wymieniono a przecież oba modele mają identyczne silniki (??)
Przecież te ~10 kg różnicy w masie, nie powinno rzutować na bardzo zauważalnie gorsze osiągi (?)
Zatem niemiarodajna ocena, czy też przyczyna tkwi w czymś nieujawnionym ??

p.s.: wysłałem zapytanie, czy M11 i M11cafe są produkowane w tej samej fabryce

Stawiam na inną/inne zębatki. Przy tak niewielkiej mocy, różnicę można łatwo zaobserwować .

Z dylematami nie pomogę. Tobie musi się podobać , i musisz wiedzieć do czego będzie moto głównie używane - np dojazd do pracy, wypady krajoznawcze gdzie oczy poniosą. :)

Wytaptane z lokomotywowni

Awatar użytkownika
hsurim
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: hsurim » 20 mar 2018, 9:22

basil pisze:(...) Z dylematami nie pomogę. (...)

Nie o 'rozstrzygnięcie' dylematu proszę a o Wasze zdania na temat tych modeli - oba są (zapowiadają się) super.

I raczej walory użytkowe przeważą - zakładając, że trwałość jest podobna.
M11 super wygląda i (podobno) lepiej się zbiera.
M11cafe, też (w realu) podobno nieźle wygląda, ale brzmi za to o wiele lepiej niż M11

Jeśli w M11 są inne zębatki, to można będzie to wyłapać na liczniku przy np. 7500 ob/min. W M11cafe daje to licznikowe 75/h.
Ale jest to wielce prawdopodobne, gdyż spalanie M11 określają na ok. 3,5 - 3,8 l/100 km - w M11cafe podobno wychodzi mniej.
Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie. Nie skreślaj życia tak prędko ! Żyj i pozwól żyć innym !

basil
Rasowy Rider
Rasowy Rider
Junak: M16 + Vintage
Kontaktowanie:

Postautor: basil » 20 mar 2018, 10:40

hsurim pisze:M11cafe, też (w realu) podobno nieźle wygląda, ale brzmi za to o wiele lepiej niż M11

To pojęcie względne ;)
Na tą chwilę brzmi lepiej bo "głośniej" - na krótkie odcinki super, do miasta tym bardziej ( w końcu takie jego przeznaczenie). Jednak w trasie już po 100-150 km drogi owe "lepsze brzmienie" będzie uciążliwe dla kierownika i trzeba będzie myśleć o stoperach itp..

Awatar użytkownika
hsurim
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: hsurim » 20 mar 2018, 11:26

Tempest pisze:(...) M11 i M16 to jedyne Junaki produkowane nie w Chinach a na Singapurze przez Regala, jak jest z M11 Cafe nie wiem. (...)

Zatem do tego zacnego grona, dopisać należy M11cafe - otrzymałem odpowiedź z Almotu, że M11 i M11cafe są produkowane w tej samej fabryce.

Awatar użytkownika
beniamin82
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: beniamin82 » 20 mar 2018, 12:44

Dajcie mi początek numeru vin....sprawdzę
Nie mówię że tak nie jest, ale nauczyłem się nie wierzyć importerom (rebrandigującym) na słowo.

Awatar użytkownika
hsurim
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: hsurim » 21 mar 2018, 5:06

Tempest pisze:(...) M11 i M16 to jedyne Junaki produkowane nie w Chinach a na Singapurze(...)

Wysłałem zapytanie do Almotu, czy to prawda, że M11 jest produkowany w Singapurze.
Odpowiedzieli, że 'internet wszystko przyjmie".

Awatar użytkownika
hsurim
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: hsurim » 18 kwie 2018, 9:57

Powiedzcie mi proszę, czy umocowanie stelażu a na nim sakw - w M11cafe - nie byłoby czasem profanacją stylu cafe ?

Awatar użytkownika
grzechu78
Dział wsparcia klienta
Dział wsparcia klienta
Junak: 121 -> MG V7 III Special
Kontaktowanie:

Postautor: grzechu78 » 18 kwie 2018, 10:24

Cafe racer i sakwy? A fuj! Co za profanacja! ;)
Pozdrawiam,
Grzesiek

Wróć do „Poznajmy się”