Hej witajcie
-
lago
- Pyrkający w orzeszku

- Junak: 121 FL > CB500 > GSR600
- Kontaktowanie:
Re: Hej witajcie
Szkoda, że nie idzie edytować postów.
Piszę co i jak wygląda bo pewnie wielu potencjalnych kupców będzie zainteresowanych tym jak zarejestrować pojazd z 2016.
Motocykl kupiłem na allegro kierując się najtańszą ceną i darmową dostawą.
Kontakt ze sprzedawcą bardzo rzeczowy.
Mogę zarekomendować firmę ale nie wiem czy mogę
Generalnie z motocyklem kupionym przez internet dojechało:
- karta pojazdu
- wyciąg z homologacji po polsku takie jakby oświadczenie do rejestracji
- tekturka z chin z informacjami o moto
- wyciąg z CEIDG dilera
- zaświadczenie z Almot że sprzedawca jest dilerem
- fakutra VAT
Dodatkowo bezpośrednio przed dostawą zadzwoniłem do wydziału komunikacji gdzie powiedzieli mi o wymogu przedłożenia przy rejestracji informacji o wpisaniu moto do końcowej partii produkcji (kpp)
Wykonałem telefon do dilera i obiecał mi, że to będzie dosłane z Almotu bezpośrednio.
Tak też się stało.
Wczoraj dostałem polecony z junaka a dwie godziny później firma kurierska dowiozła moto.
Co za timing
Bo oczywiście byłem pewien, że albo moto nie dojdzie albo będą słać miesiąc a tu ciach i jest
Po otrzymaniu listu liczba oświadczeń mi się podwoiła.
To dosłane poleconym miała dodatkowe info o wpisaniu moto do kpp.
Potem niepotrzebnie dałem dwie w wydziale i Pani miała zdziwko po co dwie i czemu się różnią datą, potem jednakże doczytali o wpisie o kpp
Aktualnie mam miękki dowód i blaszkę.
Czekam aż agent od ubezpieczeń zrobi umowę OC - rzekomo musi być w dniu rejestracji i tyle.
Pozostanie czekać na twardy dowód oraz kartę pojazdu bo mi zabrali no i pogodę.....
Piszę co i jak wygląda bo pewnie wielu potencjalnych kupców będzie zainteresowanych tym jak zarejestrować pojazd z 2016.
Motocykl kupiłem na allegro kierując się najtańszą ceną i darmową dostawą.
Kontakt ze sprzedawcą bardzo rzeczowy.
Mogę zarekomendować firmę ale nie wiem czy mogę
Generalnie z motocyklem kupionym przez internet dojechało:
- karta pojazdu
- wyciąg z homologacji po polsku takie jakby oświadczenie do rejestracji
- tekturka z chin z informacjami o moto
- wyciąg z CEIDG dilera
- zaświadczenie z Almot że sprzedawca jest dilerem
- fakutra VAT
Dodatkowo bezpośrednio przed dostawą zadzwoniłem do wydziału komunikacji gdzie powiedzieli mi o wymogu przedłożenia przy rejestracji informacji o wpisaniu moto do końcowej partii produkcji (kpp)
Wykonałem telefon do dilera i obiecał mi, że to będzie dosłane z Almotu bezpośrednio.
Tak też się stało.
Wczoraj dostałem polecony z junaka a dwie godziny później firma kurierska dowiozła moto.
Co za timing
Bo oczywiście byłem pewien, że albo moto nie dojdzie albo będą słać miesiąc a tu ciach i jest
Po otrzymaniu listu liczba oświadczeń mi się podwoiła.
To dosłane poleconym miała dodatkowe info o wpisaniu moto do kpp.
Potem niepotrzebnie dałem dwie w wydziale i Pani miała zdziwko po co dwie i czemu się różnią datą, potem jednakże doczytali o wpisie o kpp
Aktualnie mam miękki dowód i blaszkę.
Czekam aż agent od ubezpieczeń zrobi umowę OC - rzekomo musi być w dniu rejestracji i tyle.
Pozostanie czekać na twardy dowód oraz kartę pojazdu bo mi zabrali no i pogodę.....
--

- tomcatek
- Pan Konserwator

- Junak: VFR 1200FD
- Kontaktowanie:
Na miękkim możesz jeździć. Jak dostaniesz OC to przykręcasz tablicę, wsiadasz i jedziesz 
"Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia nie oblekają tego faktu w słowa" Tuwim
Hania
Fortepian!
Hania
Fortepian!
-
lago
- Pyrkający w orzeszku

- Junak: 121 FL > CB500 > GSR600
- Kontaktowanie:
Tak tak to prawda 
Pisząc czekać na twardy dowód to miałem na myśli ze teraz urząd ma jeszcze czas na to żeby sie doczytać jakiś nieprawidłowości ale to chyba sie nie stanie
Pisząc czekać na twardy dowód to miałem na myśli ze teraz urząd ma jeszcze czas na to żeby sie doczytać jakiś nieprawidłowości ale to chyba sie nie stanie
--

- Tempest
- Moderator

- Junak: Kawasaki ZZR Honda Rebel 1100
- Kontaktowanie:
Witaj! Radości z jazdy i bezpieczeństwa. Pozdrawiam!
Kawasaki ZZR Honda Rebel 1100
"Człowiek roztropny w czasie pokoju zachowuje miecz u swego boku"
"Człowiek roztropny w czasie pokoju zachowuje miecz u swego boku"