Zakup nowego M12 - całkowicie zielony

Awatar użytkownika
zielonyJUNAK127
Wąchacz spalin
Wąchacz spalin
Junak: 127
Kontaktowanie:

Re: Zakup nowego M12 - całkowicie zielony

Postautor: zielonyJUNAK127 » 28 cze 2016, 10:04

:drag racer: TYCHY WIAJĄ :welcome:
LwG :drag racer:

basil
Rasowy Rider
Rasowy Rider
Junak: M16 + Vintage
Kontaktowanie:

Re: Zakup nowego M12 - całkowicie zielony

Postautor: basil » 30 cze 2016, 9:27

Pyciu pisze:Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!

Słowem wstępu, zamierzam kupić Junaka M12, nowego z salonu. Zacząłem czytać różne fora i oglądać filmiki na YT o wyżej wymienionym moto i jestem bardziej niż pewny, że to właśnie te dwa kółka chce mieć.

Mam jednak kilka pytań, które dość mnie trapią.
Jak wygląda kupowanie moto w salonie (serio jestem w tym temacie baardzo zielony). Rozumiem że idę do sklepu, wybieram model, oglądam czy wszystko z nim okej, mówię sprzedawcy: "biere, pakuj Pan" i moto mi dostarczają pod wskazany adres. Bo przeciez nie ma ani rejestracji, ani wachy, czyli sam z salonu na nim odjechać nie mogę. Pomijam kwestie rejestrowania bo to ogarniam, ale:

Jako kupujący - możesz sobie wybrać sposób jaki Ciebie interesuje.( odrębna sprawa czy diler się zgodzi - bo dużo zachodu po jego stronie)
Jeden sposób opisał Grzechu, kolejny możliwy to taki z dostawą do domu zarejestrowanego moto, z papierami. Kwestia tylko upoważnień ( do wydziału komunikacji)
Ja w podobny sposób - z dostawą do domu , (zarejestrowanego ) robiłem dla żony - także da się ;)

Wróć do „Poznajmy się”