Kolbudy się witają

Awatar użytkownika
Artur
Rasowy Rider
Rasowy Rider
Junak:
Kontaktowanie:

Re: Kolbudy się witają

Postautor: Artur » 11 kwie 2014, 9:19

Ja chce takie kafelki w garażu :funny:
Pozdrawiam Artur :crazy:

Motorynka 50 1984
Motorynka Pony 50 1985
Simson S51 1986
Honda Tact 1990
Junak 122 Sport 2012
Junak 903 Race 2013
Junak M 20 SPT 350 2014
Bez Junaka 2016
Kawasaki ER6F 2016

Darek
Wymiatacz asfaltów
Wymiatacz asfaltów
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: Darek » 11 kwie 2014, 9:38

Gres techniczny. Nic specjalnego :P
Ale daje radę - parę razy już mi spadło na nie coś ciężkiego i nic - nawet ryski :)

Darek
Wymiatacz asfaltów
Wymiatacz asfaltów
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: Darek » 21 maja 2014, 11:23

Wczoraj zaliczyłem swoją pierwszą wywrotkę. Jechałem na działkę nad jeziorem i spory kawał w deszczu i normalnie czułem, że coś będzie. No i dojechałem na działkę - prawie, bo zostało mi 30 m polnej drogi, gdzie ostatnio robiłem wodociąg do siebie i się niestety na wierzchu piasek znalazł. Nawet dzwonili do mnie z rodziny, że strasznie kopny jest ten piach i śmieciara już nie podjeżdża.
No to sobie myślę - wezmę go z rozpędu. No i wziąłem :) - prędkość niewielka, moto leży na prawym boku. Dobrze, że piach miękki i kompletnie nic się nie stało. No może poza tym, że coś pokapało na tłumik - nie wiem czy to olej z silnika (przez odmę skrzyni) czy kwas z aku, ale z tłumika w tych punktach zszedł ten szary lakier... Aku całe, suche. Może olej (tłuste toto było), ale czemu farba zeszła? - od gorącego oleju może?
Przy okazji musiałem go umyć (i tak się domagał - przez tą jazdę w deszczu wszystko było żółte od pyłków) i spłukać piach :)
Muszę coś zrobić z tą drogą...

Wróć do „Poznajmy się”