Junak 121
-
Piekiełko95
- Wąchacz spalin

- Junak: Junak 121 ( Romet soft Choper)
- Kontaktowanie:
Junak 121
Witam wszystkich grupowiczow, forumowiczów. Chce zostać nowym nabywcą Junaka 121 szukam szukam i na pomorzu nic nie ma. Nie stać mnie na nowego. Teraz pojawił się 150 km ode mnie rocznik 2011 przebieg 10 Tyś za 2900 i mam pytanie czy warto z takim przebiegiem czy lepiej sobie odpuścić. Nie chce zaliczyć wtopki. Potrzebuje pomocy. Pomożecie?
A może ktoś ma na sprzedaż takiego? 

Carpediem na Moto!
- grzechu78
- Dział wsparcia klienta

- Junak: 121 -> MG V7 III Special
- Kontaktowanie:
Re: Junak 121
Szczecin pozdrawia 
Ja sprzedałem swojego za podobną cenę i praktycznie z identycznym przebiegiem. Przebiegiem bym się nie martwił, jednak moto musowo obejrzeć przed zakupem.

Ja sprzedałem swojego za podobną cenę i praktycznie z identycznym przebiegiem. Przebiegiem bym się nie martwił, jednak moto musowo obejrzeć przed zakupem.
-
Piekiełko95
- Wąchacz spalin

- Kontaktowanie:
Dzięki wielkie za odpowiedź:D Mam nadzieję że jutro się spełni małe marzenie i to nabede
A na co zwrócić szczególnie uwagę? Coś sprawdzić, jakaś bolaczka?
Carpediem na Moto!
- grzechu78
- Dział wsparcia klienta

- Junak: 121 -> MG V7 III Special
- Kontaktowanie:
121 to prosty motocykl i za bardzo nie ma się co popsuć.
U mnie po 3 latach zaczęła pojawiać się rdza w cyfrach VINu na główce ramy, więc warto obejrzeć ramę w poszukiwaniu rdzy.
Dalej to standardowe macanie motocykla - luzy na główce ramy, luzy na wahaczu, stan napędu, stan plastików, szukanie śladów ewentualnej gleby. Sprawdzenie łatwości zapłonu silnika na zimno, praca na ciepło i przejażdżka.
Jak nie masz doświadczenia to warto pojechać z kolegą-motocyklistą. Nie napisałeś skąd jesteś, ale zawsze możesz poprosić kogoś z forum, żeby z Tobą pojechał na oglądanie.
U mnie po 3 latach zaczęła pojawiać się rdza w cyfrach VINu na główce ramy, więc warto obejrzeć ramę w poszukiwaniu rdzy.
Dalej to standardowe macanie motocykla - luzy na główce ramy, luzy na wahaczu, stan napędu, stan plastików, szukanie śladów ewentualnej gleby. Sprawdzenie łatwości zapłonu silnika na zimno, praca na ciepło i przejażdżka.
Jak nie masz doświadczenia to warto pojechać z kolegą-motocyklistą. Nie napisałeś skąd jesteś, ale zawsze możesz poprosić kogoś z forum, żeby z Tobą pojechał na oglądanie.
-
Piekiełko95
- Wąchacz spalin

- Kontaktowanie:
Oglądałem parę filmików jak sprawdzać i co... jestem z pomorskiego koło Gdańska. A jadę do Bydgoszczy obejrzeć moto bo tam najbliżej znalazłem. Dzięki za podpowiedź. A gdzie umieścić post czy ktoś by że mną podjechał? 
Carpediem na Moto!
-
Piekiełko95
- Wąchacz spalin

- Kontaktowanie:
- Vataru
- Podwórkowy kaskader

- Junak: 121
- Kontaktowanie:
Widzę że większość już została powiedziana więc dodam tylko kilka słów odnośnie własnego doświadczenia z 121. Zwróć uwagę na liczniki w zegarach, bo u mnie jeden nie dział czego nie zauważyłem (daje możliwość do negocjacji ceny), i komfort przy hamowaniu przednim hamulcem - tarcza słabo odkręcona przy używaniu nieregularnie się ścierała i zaczęły pojawiać się bicia. Jeszcze sprawność świateł stopu przy tylnym hamulcu, bo oryginalne kostki/styki lubią się poluzować. Ale to wszystko to drobnostki bo faktycznie 121 to prosty motocykl w którym rzadko coś się psuje 
A jego wytrzymałość? Byłem swoim na wyprawie Bielsko-Biała - Mikołajki i z powrotem - dał spokojnie radę
A jego wytrzymałość? Byłem swoim na wyprawie Bielsko-Biała - Mikołajki i z powrotem - dał spokojnie radę
-
Piekiełko95
- Wąchacz spalin

- Kontaktowanie:
Z tego co mówi właściciel nie działa jedynie wskaźnik poziomu paliwa. Reszta 100 % sprawna. Wysłał mi filmik jak chodzi, umiescilbym to tutaj ale nie mogę bo chyba nie ten format czy coś takiego. Dziękuję bardzo za wszelkie informacje. Mam nadzieję że się spotkamy junakami na drodze LWG!
Carpediem na Moto!
-
bylet
- Wąchacz spalin

- Junak: M12V ----> Shadow VT 1100 ACE
- Kontaktowanie:
Pozdrowienia z Gdyni i udanych zakupów życzę.