Pozdrowienia z okolic Gliwic

Motocyklowy Padawan
Wąchacz spalin
Wąchacz spalin
Junak:
Kontaktowanie:

Pozdrowienia z okolic Gliwic

Postautor: Motocyklowy Padawan » 30 cze 2015, 21:59

Hej! Witam wszystkich dumnych posiadaczy Junaka, którym i ja od niedawna jestem :peace:
Jego kupno było zupełnie przypadkowe i spowodowane tak nagłym impulsem, że do niedawna wielu wydawał się kompletną abstrakcją :)
Do tego jakże niecodziennego kroku popchnęły mnie dwie rzeczy: Brat zaczął kurs prawa jazdy kat. A - "Kozak jeden" - pomyślałem. :drag racer:
Wysłał mi zdjęcie motocykla, na którym się szkoli - niezła maszyna! "Szkoda, że trzeba mieć prawko, to tyle kasy" - zamarudziłem.
"No to kup sobie 125-tkę" - rzucił bracik tonem wyrażającym niezrozumienie. "Hejże hola! Nie wiedziałeś, że nie musisz mieć prawka kat. A?".

I zaczęło się... moje poszukiwania ruszyły z bata i dniami i nocami nie mogłem przestać myśleć o tym jak bardzo to osiągalne! :deszcz:
W końcu chmury nad moją głową rozpierzchły się i pojechałem z bratem zakupić mój ostateczny wybór, który padł na grafitowego Junaka 121 - kanapa jak dla mnie obłędnie wygodna przy pierwszym kontakcie w porównaniu do innych motocykli dostępnych wówczas w salonie. Oczywiście nie miałem zielonego pojęcia jak się tym jeździ (ok, pojęcie miałem, ale praktyki praktycznie NULL!).

Pierwsze 2 godziny spędziłem u brata za garażami ucząc się ruszać i zmieniać biegi. Kolejna jazda (nazajutrz, a jakże! :peace: ) na parkingu pewnego marketu (super!), gdzie postanowiłem nauczyć się włączania do ruchu. Po pół godziny wyjechałem z parkingu do mojego miasta nieopodal czując na sobie tysiące małych ciarek z podniecenia, że oto ja w końcu pędzę te 50km/h moim własnym motocyklem! :smiley_riding_motorcycle: (Po 5 minutach zjechałem na osiedle dzwoniąc do brata i chwaląc się tym wyczynem! To może błahostka, ale był mile zdumiony!)

I cóż, jeżdżę tak do dziś po moim mieście i jego przyległych okolicach. Właśnie zrobiłem przegląd na 500km (wiem, książka mówi o 300km :czytaj: , ale w serwisie powiedzieli, że na 500km i już :crazy: ). Po tym przeglądzie moto pracuje o wiele pewniej (wiem, to może efekt placebo, bo olej nowiutki, wszystko poregulowane i ja jakoś tak pewniej się poczułem :Biker: )

W tej chwili dobijam do 600km na blacie i szykuję się w krótką podróż do Wisły (80km). Jestem tym faktem dość podekscytowany choć bardzo żałuję, że nie posiadam kamerki, by to uwiecznić! (Acha! Coś o sobie. Od lat zajmuję się montażem audio/wideo, więc tematy związanie z realizacją filmów nie są mi obce :rock: - szkoda tylko, że kamerki właśnie brak :cry: .

Poniżej zamieszczam kilka zdjęć mojej pięknej maszyny. Jest wyposażona stockowo, czyli w nic, ale i tak ją uwielbiam, niemniej niż samo uczucie jazdy, które... hmm... czasem nie da się czegoś wyrazić słowami... Pięknie! :D . Kocham kręcić jakieś filmy, kocham słuchać muzyki - myślę, że jeśli będzie mi to dane - będę mógł w ten sposób oddać choć troszkę to uczucie ;)

Zdjecia robione telefonem. Podczas podróży do Wisły zamierzam wziąć mój aparat i w miarę słońca porobić jakieś ładniejsze zdjęcia ;)

http://imgur.com/grhL55k

http://i.imgur.com/p39ZBko

http://i.imgur.com/nNfeGKa

http://i.imgur.com/Ig6wMEZ

Pozdrawiam Was i jak zwykle LwG!

Awatar użytkownika
Jedrek_72
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak:
Kontaktowanie:

Re: Pozdrowienia z okolic Gliwic

Postautor: Jedrek_72 » 01 lip 2015, 7:51

:welcome:
Witam z Sochaczewa.

SithSama
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: SithSama » 01 lip 2015, 19:25

:welcome: Pozdrawiam i miłej bezpiecznej jazdy życzę

Awatar użytkownika
bartonfnx125
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Lokalizacja: Małopolska (okolice Wolbrom / Miechów / Olkusz / Skała)
Junak: Barton FNX 125
Kontaktowanie:

Postautor: bartonfnx125 » 01 lip 2015, 23:24

No to się nam rozpisałeś :bejzbol:
Fajnie ze masz takie pozytywne podejście
Pozostaje mi tylko życzy szerokości
:welcome: z Wolbromia
POZDRAWIAM !!!
Jestem wystarczająco dumny z tego, co jednak wiem, aby przyznać z całą skromnością, iż nie wiem wszystkiego...
:smiley_riding_motorcycle:

Awatar użytkownika
Tempest
Moderator
Moderator
Junak: Kawasaki ZZR Honda Rebel 1100
Kontaktowanie:

Postautor: Tempest » 02 lip 2015, 11:15

Witaj! :welcome:
Pozdrawiam z Krakowa.
Kawasaki ZZR Honda Rebel 1100
"Człowiek roztropny w czasie pokoju zachowuje miecz u swego boku"

hanys
Rasowy Rider
Rasowy Rider
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: hanys » 02 lip 2015, 21:03

Witam witam.Kłaniam się nisko.....z podraciborskiej wsi..

Z okolic gliwic powiadasz?
Więc zapytam..Czy też jak sami Gliwiczanie jeżdzisz w pelerynie niewidce?? :crazy: :crazy:
zapraszam do lektury tu:
viewtopic.php?f=24&t=1062&p=31606#p31606
i tu:
https://www.facebook.com/groups/575112229298095/

Awatar użytkownika
jacek4308
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak: Honda Shadow
Kontaktowanie:

Postautor: jacek4308 » 02 lip 2015, 22:28

Hanys nie znęcaj się nad nowym to nie jego wina.... :welcome:

Motocyklowy Padawan
Wąchacz spalin
Wąchacz spalin
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: Motocyklowy Padawan » 03 lip 2015, 9:28

Hej! Dzięki za podesłanie linków oraz powitanie :)

Szczerze, to nie wiedziałem o istnieniu takiej grupy, ani tym bardziej o gliwickich pelerynach-niewidkach :funny:
Ogólnie Gliwice nie są moim ulubionym miejscem na przejażdżki i trzymam się raczej na uboczu, toteż mogłem nie potknąć się o tych chowających się w krzakach gliwiczan :crazy:

Jak już pisałem wybieram się do Wisły i to w tę sobotę zrobić chrzest moto :crossy: także zostawię temat na później.

Pozdrawiam!

blejd007
Podwórkowy kaskader
Podwórkowy kaskader
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: blejd007 » 03 lip 2015, 12:08

Witaj kolego

Toruń pozdrawia LwG
Damian z Torunia

Awatar użytkownika
Dante
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak: Czarny 121
Kontaktowanie:

Postautor: Dante » 07 lip 2015, 18:12

Cześć. Skąd dokładnie jesteś? Ja z Zabrza. Z Zabrza jest jeszcze przwoj (Przemek), kilku chłopaków z Rudy, Chorzowa, Bytomia, Katowic i okolic. No i wspomnianych przez hanysa Gliwic :D . Można się kiedyś gdzieś spotkać. Możesz też śledzić post "Region śląsko-dąbrowski" i umówić się z kimś na wspólny wypad. Janek 121 to fajna maszyna, w mieście rządzi a i na przelotowej daje radę. Sam mam czarnego. Nieco dodatków już dodałem. To normalne, że po zmianie oleju odczuwasz poprawę i nie jest to subiektywne odczucie. Widziałeś kolor tego mineralnego jaki Ci zlali? Polecam i gratuluję zakupu.
Czarny Junak 121

Wróć do „Poznajmy się”