Witam witam ... :)

Awatar użytkownika
hsurim
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak:
Kontaktowanie:

Re: Witam witam ... :)

Postautor: hsurim » 18 kwie 2018, 11:25

Natknąłem się na coś takiego i dlatego pytam - na zdjęciu nawet nie wygląda to głupio (ale to tylko zdjęcie)
Obrazek
http://sklep.skutery.olsztyn.pl/pl/p/St ... Caffe/2179
Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie. Nie skreślaj życia tak prędko ! Żyj i pozwól żyć innym !

Awatar użytkownika
grzechu78
Dział wsparcia klienta
Dział wsparcia klienta
Junak: 121 -> MG V7 III Special
Kontaktowanie:

Postautor: grzechu78 » 18 kwie 2018, 12:12

Parafrazując klasyka:
"Musisz sobie odpowiedzieć na jedno [cenzura] ważne pytanie: czy Twoje moto ma się podobać Tobie, czy innym?"
Obrazek
Pozdrawiam,
Grzesiek

Awatar użytkownika
hsurim
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: hsurim » 18 kwie 2018, 12:29

Odpowiedź jest oczywista - tylko mnie :)
Zagadnąłem o to, gdyż na zdjęciach nie zawsze można opierać/kształtować swoje upodobania - nawet jeszcze nie widziałem na oczy M11cafe a już kombinuję z sakwami (cuś muuszę mieć na drobiazgi) :D
Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie. Nie skreślaj życia tak prędko ! Żyj i pozwól żyć innym !

Awatar użytkownika
grzechu78
Dział wsparcia klienta
Dział wsparcia klienta
Junak: 121 -> MG V7 III Special
Kontaktowanie:

Postautor: grzechu78 » 18 kwie 2018, 13:02

Ja również "popsułem" swojego retro-klasyka sakwami, bo jednak użyteczność wygrała z pięknością.
Także nie przejmuj się i rób tak, jak Ci pasuje i się podoba. W końcu to moto, a nie jakaś Fabia, gdzie poza kolorem lakieru możesz wyróżnić swoje auto wieszając choinkę o zapachu kokosowym na lusterku wstecznym...
Pozdrawiam,
Grzesiek

Awatar użytkownika
bsw
Wymiatacz asfaltów
Wymiatacz asfaltów
Junak: XSR125
Kontaktowanie:

Postautor: bsw » 18 kwie 2018, 13:31

Często przeważają względy praktyczne - oto mój "stelaż" zrobiony z tego co było pod ręką:
Obrazek
Wszystko po to aby bańkę oleju przywieźć :-)
Obrazek
Ale znalazła się też do kompletu "dedykowana" mini-sakwa (z patentowym, błyskawicznym, dyskretnym mocowaniem):
Obrazek

Awatar użytkownika
hsurim
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: hsurim » 17 maja 2018, 17:11

Panowie, szukam intensywnie miejsca garażowania (jedno ciekawe przegapiłem na gumtree :/ ) i dlatego zacząłem rozglądać się za boksami użytkowymi na poziomie piwnicy, do których wejście jest od zewnątrz budynku z zejściem bez schodów..
Wszystko byłoby cacy, ale jest jedno "ale" : wiąże to się z każdorazowym, ręcznym wytarganiem pojazdu na poziom "0" - nie będę przecież każdorazowo burczał komuś pod oknami.

Dlatego mam pytanie (może ktoś miał/ma praktykę):
- do jakiego kąta nachylenia, dało by się wytargać np. 180 kg motorek z takiej piwnicy, aby nie dostać potem 'zapalenia płuc' ?

Awatar użytkownika
hsurim
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak:
Kontaktowanie:

M11caffe

Postautor: hsurim » 19 maja 2018, 12:07

hsurim pisze:(...)
W Go4Moto sugerowali mi, że jeśli w ogóle to ma być kwiecień 2018, to śmiało można przesunąć ten termin nawet i do sierpnia.
Oni sami nie rozumieją Almotu, gdzie np. jakiś sklep w Ożarowie handlował M11cafe, a u nich w tym czasie posucha (!!!???)
(...)

Go4Moto chyba rozumieli lepiej Almot, niż Almot sam siebie.
Pierwotnie (wg. Almotu) M11caffe miał być w kwietniu, potem (na dzień dzisiejszy jeszcze 'aktualne') w maju, a wczoraj dzwoniłem do jednego z salonów i powiedzieli mi, że Almot rzucił im ogólny termin ... czerwiec 2018.

Podczas wcześniejszej korespondencji z Almotem, podkreślali, że każdy salon otrzymał harmonogram dostaw.
Wczoraj ponownie napisałem do Almotu z zapytaniem o podanie realnego terminu pojawienia się M11caffe w sprzedaży - na chwilę obecną cisza.

Awatar użytkownika
hsurim
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: hsurim » 21 maja 2018, 8:04

Jest odpowiedź:
Witam, planowana dostawa jest 28 maj. Plus czas na formalności celne oraz wysyłka do dilerów. Pozdrawiam. Junak

Awatar użytkownika
hsurim
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: hsurim » 21 maja 2018, 11:47

Czy zauważyliście, że na stronie Junaka, z większych pojemności, został już tylko M16 (?)

Awatar użytkownika
hsurim
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: hsurim » 14 cze 2018, 17:17

Od początku właściwie celowałem tylko w trzy modele: M11, M11cafe, oraz M16

Kilka dni temu, przez przypadek, natknąłem się w Internecie na salon - nim. Junaka - o rzut beretem ode mnie i ....

Panie i Panowie, dzisiaj podpisałem umowę na M11Cafe - odbiór do 21 czerwca :D

Jak tylko zasiadłem, to już czułem, że to mój rozmiar.
W żądnym razie nie jest krytyka, ale :
- M16 dla mnie jakoś zbyt nisko siedzę
- M11 (bez urazy proszę, bo to moje odczucia) jakiś rozlazły i mój tyłek tonął w siedzisku.
- za to M11Cafe .......... 'doznania' mojego tyłeczka, oraz pozycja za kierownicą, wprost uszyte ma moja miarę i oczekiwania :D

=========================================
Z zaobserwowanych zmian:
- zauważyłem mechaniczną zmianę końcówki tłumika - wygląda na przytłumienie
- (nie widziałem, bo zawinięte jeszcze w folię) zapytałem o reflektor, to już ponoć H4.

Wróć do „Poznajmy się”