Użytkownik Rometa pozdrawia!

Awatar użytkownika
Wąski
Wąchacz spalin
Wąchacz spalin
Junak: nie mam Junaka, Romet R125
Kontaktowanie:

Użytkownik Rometa pozdrawia!

Postautor: Wąski » 05 lut 2018, 20:58

Witam serdecznie brać motocyklową!
Zapisałem się na forum, by poczytać trochę o Junakach, które zawsze miałem w wielkim szacunku. Obecnie latam Rometem R125. Dziś trochę żałuję że nie dołożyłem do Junaka, ale i tak docelowo przesiadam się na jakiegoś co najmniej litrowego cruisera.
Jeśli pozwolicie, to poczytam forum bo zima nie chce sobie pójść, a do wiosny długie wieczory...
:drunks:

Awatar użytkownika
Retep
Rasowy Rider
Rasowy Rider
Junak: M11>Intruz VL800
Kontaktowanie:

Re: Użytkownik Rometa pozdrawia!

Postautor: Retep » 06 lut 2018, 7:15

Wąski pisze:Witam serdecznie brać motocyklową!
Zapisałem się na forum, ....

Cześć i czołem! Witamy w naszym gronie :peace:
decyzja ze wszech miar słuszna o tym by do nas się zapisać. Kolejną dobrą dobrą decyzją mogłoby być wkręcenie się w którąś z Forumowych imprez (najlepszy sposób na poznanie ludzi z FJ, klimatu, wymiany doświadczeń, nauki poruszania się w "gromadzie" itd...) - Np najbliższa to Rozpoczęcie Sezonu FJ 2018 (patrz osobny osobny dział). Dobra decyzja to również wędrówka w stronę cruisera :thumbsub: -katA masz już, czy dopiero w planach?
Zatem czytaj, podejmuj szybko decyzję i śmigaj w naszą stronę :smiley_riding_motorcycle:
LwG! :rock: Born To Be Ride

Awatar użytkownika
grzechu78
Dział wsparcia klienta
Dział wsparcia klienta
Junak: 121 -> MG V7 III Special
Kontaktowanie:

Postautor: grzechu78 » 06 lut 2018, 10:24

Pozdrowienia ze Szczecina :welcome:
Pozdrawiam,
Grzesiek

Awatar użytkownika
kkkk55
pasibrzuch
pasibrzuch
Junak: junak M12 125 Junak RX One
Kontaktowanie:

Postautor: kkkk55 » 06 lut 2018, 12:19

:welcome:
Katowice witają :thumbsub:

Awatar użytkownika
Wąski
Wąchacz spalin
Wąchacz spalin
Kontaktowanie:

Postautor: Wąski » 06 lut 2018, 18:40

Retep pisze:katA masz już, czy dopiero w planach?

W planach. Testy ze strony WORD zaliczyłem bez przygotowania za pierwszym razem - łatwizna. Z jazdą też dam radę...

Awatar użytkownika
Retep
Rasowy Rider
Rasowy Rider
Kontaktowanie:

Postautor: Retep » 06 lut 2018, 20:03

Wąski pisze:...W planach. Testy ze strony WORD zaliczyłem bez przygotowania za pierwszym razem - łatwizna. Z jazdą też dam radę...

łoooo matko, brawo za optymizm! Oby Ci ta jazda nie zapętliła się wokół szyi, bo całkiem spora ilość osób repetuje plac, niekoniecznie się do tego przyznając (gdy ja zdawałem w Krk, to na 10 zdających praktykę tylko 2 przechodziło do etapu jazdy w miasto...-no ale to był rok 2016, teraz może jest inaczej)

Awatar użytkownika
Wąski
Wąchacz spalin
Wąchacz spalin
Kontaktowanie:

Postautor: Wąski » 07 lut 2018, 3:11

Nie strasz. Jak nie będzie uwalania dla zasady, to te ćwiczonka na placu da się ogarnąć. Ciekawe ilu z tych 8 miało jakieś doświadczenie na motorze? Ciśnienia nie mam, bo kasę na jakiegoś Softaila dozbieram dopiero za 3 lata ;)

Awatar użytkownika
Retep
Rasowy Rider
Rasowy Rider
Kontaktowanie:

Postautor: Retep » 07 lut 2018, 9:16

Wąski pisze:Nie strasz. Jak nie będzie uwalania dla zasady, to te ćwiczonka na placu da się ogarnąć. Ciekawe ilu z tych 8 miało jakieś doświadczenie na motorze? Ciśnienia nie mam, bo kasę na jakiegoś Softaila dozbieram dopiero za 3 lata ;)

no i powiem Ci tak: ku memu zaskoczeniu za pierwszym razem zdały dziewczyny...i w większości przypadków (pozostałe podejścia) za pierwszym razem przeważnie zdawały osoby, które wcześniej nie jeździły na motocyklach a uczyły się dopiero co jeździć na kursach. Ulewali wszyscy, którzy jeździli wcześniej -albo na tzw bezczela bez prawa jazdy, albo na 125. Myślę, że w grę wchodzą nawyki z innych motocykli i niejednokrotnie brak pokory. Sam też tak miałem -2 lata na Junaku M11 (125), czoper a więc i inny sposób prowadzenia, inna pozycja niż na egzaminacyjnym S.Gladiusie. Mordowałem się, pot lał się strugami po plecach i ległem na największej prostocie (tak mniemam). Ale o tym to pogadamy jak się spotkamy

Awatar użytkownika
Tempest
Moderator
Moderator
Junak: Kawasaki ZZR Honda Rebel 1100
Kontaktowanie:

Postautor: Tempest » 07 lut 2018, 15:17

:welcome: Witaj na forum!
Wbrew pozorom jazda 125cc sporo różni się od jazdy "pełnoprawnym" motocyklem. Ważne abyś wybrał dobrą szkołę z dobrym placem i czynnymi motocyklistami jako instruktorzy, to da ci solidne przygotowanie-nie tylko pod egzamin.
Życzę powodzenia na egzaminach.
Kawasaki ZZR Honda Rebel 1100
"Człowiek roztropny w czasie pokoju zachowuje miecz u swego boku"

basil
Rasowy Rider
Rasowy Rider
Junak: M16 + Vintage
Kontaktowanie:

Postautor: basil » 07 lut 2018, 21:24

Wąski pisze:Nie strasz. Jak nie będzie uwalania dla zasady, to te ćwiczonka na placu da się ogarnąć. Ciekawe ilu z tych 8 miało jakieś doświadczenie na motorze? Ciśnienia nie mam, bo kasę na jakiegoś Softaila dozbieram dopiero za 3 lata ;)
Wrocław wita.

Mam nadzieję, że przez te 3 lata przemyślisz Softaila i wybierzesz coś innego ;) No chyba, że sercem się kierujesz .

Wytaptane z lokomotywowni

Wróć do „Poznajmy się”