MagnuS, Gdańsk :)

Awatar użytkownika
MagnuS
Wąchacz spalin
Wąchacz spalin
Junak: 122F
Kontaktowanie:

MagnuS, Gdańsk :)

Postautor: MagnuS » 13 wrz 2015, 15:55

Witam Wszystkich,
Mam na imię Paweł i jestem z Gdańska.
Póki co przejechałem się troszkę, trzy razy na junaczku 122 RS kolegi (ale chciałbym coś innego ze względu na wzrost powyżej 180 cm), wcześniej podczas kursu na A2 miałem okazję się przejechać yamahą ybr125, hondą cb500 i yamahą xj6 - w końcu z rozmaitych względów kursu nie skończyłem i uznałem że w przyszłości może nadejdzie czas już na pełne A.
Swoje własne dwa kółka właściwie zapragnąłem mieć już od dzieciństwa :smiley_riding_motorcycle: i tak mnie trzyma do dzisiaj.
W związku ze zmianą przepisów szykuję się do zakupu najprawdopodobniej Junaka 122F, być może skuszę się na coś z pod innego szyldu (Romet,Zipp,Toros) - wszystko zależy od ceny (a czekam bo mam nadzieję że czym bliżej końca roku to ceny troszkę spadną w dół) - jak ktoś ma z tym jakieś doświadczenie to z chęcią poczytam :)

Pozdrawiam i do zobaczenia na drogach.

Awatar użytkownika
grzechu78
Dział wsparcia klienta
Dział wsparcia klienta
Junak: 121 -> MG V7 III Special
Kontaktowanie:

Re: MagnuS, Gdańsk :)

Postautor: grzechu78 » 13 wrz 2015, 17:23

Szczecin pozdrawia :welcome:
Akurat rynek 125-tek cały czas rośnie, więc nie spodziewałbym się spadku cen, nawet po sezonie. Na razie ceny idą tylko w górę. Jak chcesz coś taniej kupić ze stajni Rometa/Junaka, to szukaj tego samego modelu wśród motongów Zippa/Torosa.
Pozdrawiam,
Grzesiek

Awatar użytkownika
MagnuS
Wąchacz spalin
Wąchacz spalin
Kontaktowanie:

Postautor: MagnuS » 13 wrz 2015, 18:22

Dzięki za przywitanie :drunks:
W sumie masz rację z tym że rynek jeszcze nie jest w pełni nasycony, liczę trochę na to że czym bliżej końca roku biorąc pod uwagę że nastawiam się na jazdę głównie w przyszłym roku, więc aż tak mi się nie śpieszy - ceny rocznika 2015 trochę spadną,
Bardzo tanio wygląda w media ekspert odpowiednik junaka 123, gdzie jest ponad 1600 zł tańszy:
http://www.mediaexpert.pl/motocykle/mot ... ,id-319211

Jednak nie jestem przekonany co do kupna motocykla w sklepie z elektroniką i nurtuję mnie jak wygląda jakość jego skręcenia i złożenia, a potem serwisowania.
Wolałbym jednak mimo wszystko junaczka, ale zobaczymy jak to będzie :)

Dziki
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: Dziki » 13 wrz 2015, 20:23

Powitać

Awatar użytkownika
Tempest
Moderator
Moderator
Junak: Kawasaki ZZR Honda Rebel 1100
Kontaktowanie:

Postautor: Tempest » 15 wrz 2015, 9:42

Witaj!
Kawasaki ZZR Honda Rebel 1100
"Człowiek roztropny w czasie pokoju zachowuje miecz u swego boku"

Awatar użytkownika
MagnuS
Wąchacz spalin
Wąchacz spalin
Kontaktowanie:

Postautor: MagnuS » 19 wrz 2015, 21:52

No i maszyna zakupiona:
Jest teraz akcja zniżkowa na modele 2014/2015 w Romecie, ale ja się zastanawiałem tylko nad modelem zk125, jest on jednak niższy niż junak, a mam powyżej 180 cm wzrostu. -taki wybór odpadł

Do kupna motocykla w media expert z pod szyldu zippa/torrosa pomimo bardzo atrakcynej ceny (odpowiednik junaka 123) jakoś nie byłem przekonany, z tego względu że to sklep z elektroniką - jakość złożenia, późniejszy serwis (jakoś tak nie jestem do tego przekonany, chociaż to moje subiektywne odczucie). - taki wybór odpadł

Kupna 125'tki z salonu marek takich jak KTM, Yamaha itp, nie brałem pod uwagę z czystej zakorzenionej we mnie pazerności - mam świadomość że jest to sprzęt lepszej jakości, jednak różnica w tym przypadku nie jest taka żeby zapłacić 4 albo i więcej razy (kilkanaście tysięcy różnicy), zwłaszcza za motocykl o takiej pojemności. - taki wybór odpadł

Używki nie chciałem kupować bo można się naciąć, nigdy tak na prawdę nie mamy pewności co do historii motocykla i problemów które nie wiadomo kiedy wyskoczą - a motocykl nie jest na gwarancji. - taki wybór odpadł

Kierując się opiniami w internecie, a trochę ich zgłębiłem, oraz pozytywnymi odczuciami co do salonu Mastera w Gdynia, czyli późniejszego miejsca serwisowania zdecydowałem się na junaka, którą to markę od początku preferowałem - wybór padł na ostatnią sztukę junaka 122 F, którego mam nadzieję być szczęśliwym użytkownikiem :)

Wróć do „Poznajmy się”