Witam serdecznie i zazdroszczę posiadaczom

dominikt
Wąchacz spalin
Wąchacz spalin
Junak:
Kontaktowanie:

Witam serdecznie i zazdroszczę posiadaczom

Postautor: dominikt » 24 lip 2015, 22:51

Witam
Witam Was na forum.

Niestety nie jestem jeszcze posiadaczem motocykla marki Junak ( w sumie nie jestem posiadaczem żadnego motocykla :) ), jednak pilnie śledzę nowinki dotyczące tej marki.
Moja dwukołowa historia jest dość krótka. Najpierw ojciec jak tylko byłem w stanie nie poparzyć się silnik zabierał mnie na wycieczki Komarem, potem jako 13 latek sam już śmigałem na tym cudzie. Jako że jestem z rocznika 81 jazda tym wynalazkiem w tym wieku nie była jakimś wielkim obciachem (zwłaszcza że wszystkie motorynki zostawały w tyle), ale jak już zrobiłem prawko na kategorię B nasz poczciwy Komar wylądował zabezpieczony w piwnicy i czeka na nowe pokolenia.

Do motocykli zawsze mnie ciągnęło i z zazdrością słucham opowieści o wypadach za miasto moich kolegów z pracy.

Jakiś czas temu wpadłem na artykuł dotyczący zmiany ustawy, pozwalającej kierowcom kategorii B z trzyletnim stażem śmigać 125’kami, a że jak pisałem wyżej mam długi rozbrat z dwoma kółkami to myślę że 125 na jakieś dwa sezony będzie odpowiednim wyborem. Przeglądając internet wpadłem na markę Junak i Wasze/Nasze forum.

Na razie żona stawia embargo, gdyż mieliśmy w rodzinie przypadki wypadków na moto z tragicznym końcem. Na szczęście jest już drobny postęp i z „nigdy” jest „ po moim trupie”, a to już światełko w tunelu 
W moim rodzinnym mieście jest „serwis” prowadzący Junaka, ale niestety zobaczyć moto na żywo raczej nie można. Na wystawie jedynie jakieś wozidełka za 2,5 K o np. RS125 można zapomnieć. Jeśli już żona da mi zielone światło to chciałbym kupić coś nowego, ale nie za jakieś kosmiczne pieniądze bo kupowanie 125 za 12K to chyba przesada, a w przedziale 5-6 K z renomowanych firm to już same padaczki z brodą.
Dziś przejazdem byłem w Olsztynie i wstąpiłem do sklepu na Kętrzyńskiego gdzie stał między innymi srebrny RS125. Miałem cichą nadzieję że zobaczę mnóstwo niedoróbek i moja kolba na Junaka mi minie, ale niestety Junaczek jest piękny i skrojony jak dla mnie. Nawet zegary trzymały się na miejscu :)

Mam nadzieję że pod koniec wakacji lub w przyszłym roku z dumą będę śmigał którymś z Junaków :)

Tosti77
Podwórkowy kaskader
Podwórkowy kaskader
Junak:
Kontaktowanie:

Re: Witam serdecznie i zazdroszczę posiadaczom

Postautor: Tosti77 » 24 lip 2015, 22:55

Witaj.
Powodzenia z żoną ;-) Może jakaś kolacja za świecami zmieni "po moim trupie" na "przemyślę" ;-)

Darecki
Rasowy Rider
Rasowy Rider
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: Darecki » 25 lip 2015, 6:04

cześć,
dobra pora na zakup to będzie teraz po sezonie na jesień. Ceny spadną (wyprzedaż modeli) a i żonkę do tego czasu przekonasz...

SithSama
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: SithSama » 25 lip 2015, 7:37

"Po moim trupie" to wcale nie jest taka zła kolejność chociaż nikt nie przeszkadza w całonocnych przejażdżkach ale to tylko moja opinia tak więc powodzenia z przekonaniem żony i łap okazję jak się da może jakieś nowe modele jeszcze dotrą może będzie warto poczekać

Qbrick
Pyrkający w orzeszku
Pyrkający w orzeszku
Junak: 121
Kontaktowanie:

Postautor: Qbrick » 25 lip 2015, 9:00

Witam
U mnie też było "nigdy w życiu", ale kobieta zmienną jest i mam Junak :) Wystarczy dobra motywacja i cierpliwość.
Powodzenia
Pozdrawiam
Kuba

Awatar użytkownika
Tempest
Moderator
Moderator
Junak: Kawasaki ZZR Honda Rebel 1100
Kontaktowanie:

Postautor: Tempest » 25 lip 2015, 12:34

Witaj! :welcome:
Pozdrawiam z Krakowa.
Spokojnie porozmawiaj z żoną, spróbuj przekonać i co najważniejsze jeździj ostrożnie :smiley_riding_motorcycle:
Ja należę do tych szczęściarzy którzy dzielą pasje wspólnie z żoną i których żony nigdy nie robią problemów jeśli chodzi o motoryzację a wprost przeciwnie :rock:
Kawasaki ZZR Honda Rebel 1100
"Człowiek roztropny w czasie pokoju zachowuje miecz u swego boku"

Dziki
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: Dziki » 25 lip 2015, 20:22

Pozdrowienia z Pomorza. Działaj działaj tak jak napisał Qbrick kobieta zmienną jest i jak moja żonka mówiła że nie wsiądzie na Junaczka tak już 20 metrową przejażdżkę mamy za sobą i zaraz kask kupujemy :D

dominikt
Wąchacz spalin
Wąchacz spalin
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: dominikt » 25 lip 2015, 21:27

Jak mówia kropla stałę drąży. Moja LUBA widziala już RS'a125 i bardzo jej się podobał, ale narazie embargo chociaż widzę pomału światełko w tunelu. Myślę że następny sezot na 100% spedzę w siodle:) :drag racer:

j131
Wąchacz spalin
Wąchacz spalin
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: j131 » 25 lip 2015, 22:36

Witaj, pozdrawiam z Grodziska Mazowieckiego.Myślę, że żona załapie bakcyla :), w moim przypadku żona zgodziła się tylko z powodu mojego marzenia "odnotowania posiadania/pojeżdżenia motocyklem". Miałem niestety mały szlif, bo starszy kierowca mnie nie zauważył, wymusił pierwszeństwo i jakoś nie zauważył, że leżę :(. Dopiero jak zacząłem machać do niego rękami co zrobił to się zatrzymał. Sam byłem przerażony, i na wstępie stwierdziłem, że chyba to koniec mojej przygody na moto, ale najbardziej bałem się żony... :) Jednak bardzo się zdziwiłem jak po przedstawieniu całej sytuacji stwierdziła, że - cytuje "dobrze, że nic ci się nie stało, zadbaj, abyś był bardziej widoczny, i posłała parę ch... w stronę sprawcy. Odtąd w dłuższe wycieczki zakładam szelki odblaskowe.
Reasumując, te kobiety, które twierdzą, że: NIE, NIE ZGADZAM SIĘ gdzieś tam w głębi serca kochają motocykle.

Wróć do „Poznajmy się”