Witam z... konia z rzędem temu, kto wie, gdzie leży Radońsk

Bezcukru
Pyrkający w orzeszku
Pyrkający w orzeszku
Lokalizacja: w ruchu, pomiędzy pomorskim a kujawsko-pomorskim ;)
Junak:
Kontaktowanie:

Witam z... konia z rzędem temu, kto wie, gdzie leży Radońsk

Postautor: Bezcukru » 28 maja 2015, 0:28

Hej :)
Mam na imię Ania i obecnie mieszkam - jak w temacie :)
Pochodzę z Chojnic - i w sumie ciągle tam bywam - jednakże z wiekiem coraz bardziej doceniam spokój i brak przymusu dostosowania się do mrowiska, jakim jest miasto ;)

tak po krótce... rocznik '80, żona, podwójna matka. Prawo jazdy kat. A zaczęłam robić kilka lat temu, ale pojawił się mój syn - więc wiadomo - zrobiło się przemeblowanie w priorytetach :) Obecnie, po zmianie przepisów, postanowiłam wykorzystać nową możliwość i kupić 125-tkę. Wybór padł na Junaka 123 - i jestem w trakcie oczekiwania na dostawę... już od miesiąca... w sumie na dwie sztuki, gdyż szanowny małżonek pomimo silnej walki wewnętrznej i haseł: "ja-nie-na-wi-dzę-mo-to-rów!" - postanowił się ostatecznie przyłączyć :peace: i potowarzyszyć mi w tej całej zabawie :crazy:

Tak więc - na samym wstępie proszę o kciuki, modły czy co tam u kogo działa - bo ostatni raz prowadziłam moto kilka lat temu i żeby nie było "leć Stasieńku! Leeeeć!"... że tak zacytuję fragment pierwszej części "Aut"... jeśli ktoś ma potomstwo i ogląda bajki, to rozumie dramaturgię tej wypowiedzi... :crazy:
No tak czy siak - czeka mnie wstępny trening pomiędzy garażami ;)

Mam nadzieję, że znajdę sobie ciepły kąt na tym forum, bo muszę przyznać, że podglądam Was od pewnego czasu - i zauważyłam dużą dbałość o poziom wypowiedzi. I super.

acha... podejrzewam, że będę się tu raczej o różne rzeczy gUpio pytać, niż mądrze odpowiadać - no ale cóż... wystarczy, że się w pracy mądruję ;)

ps. mam specyficzne poczucie humoru - wolę uprzedzić :peace:
Ostatnio zmieniony 01 cze 2015, 21:18 przez Bezcukru, łącznie zmieniany 1 raz.
Mąż: Idziesz do garażu? Czarownice - na start!

Awatar użytkownika
tomcatek
Pan Konserwator
Pan Konserwator
Junak: VFR 1200FD
Kontaktowanie:

Re: Witam z... konia z rzędem temu, kto wie, gdzie leży Rado

Postautor: tomcatek » 28 maja 2015, 1:46

Że zacznę od d..olnej strony posta :D
Humor specyficzny nie przeszkadza. No chyba, że ktoś nie zrozumie, to tej osobie będzie przeszkadzał. Ale to już problem tej osoby. No chyba, że osoba ta jest administratorem :twisted:

O poziom wypowiedzi dbamy. Jakiś ma być. Choćby niski.

Nie obawiaj się, że Ci moto ucieknie z pod tyłka. Nie wiem jak daleko dobrnęłaś w kursie na lejce, ale 125ccm nie sprawia większych problemów osobom które pierwszy raz w życiu na moto siadają. A jak Ty szkolona to i tak masz dobry start. Męża będziesz uczyć bardziej niż siebie.

W czasach map w internetach robienie konkurencji ze znalezienia miejscowości mija się z celem :P

A tak poza tym witamy na forum naszym! Baw się dobrze i grzecznie! Przed zadawaniem pytania przekop forum przy pomocy "szukajki" i wszyscy będą zadowoleni.
"Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia nie oblekają tego faktu w słowa" Tuwim

Hania :)
Fortepian!

Bezcukru
Pyrkający w orzeszku
Pyrkający w orzeszku
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: Bezcukru » 28 maja 2015, 7:07

Zasadniczo jeździłam po mieście i poza miastem - natomiast wmawiam sobie, że teraz już może być tylko lepiej, bo tamten sprzęt był tak... dobity, że za każdym razem oddychał zupełnie inaczej. Tak więc czasami to była czysta przyjemność a czasami zastanawiałam się, czy mi się spektakularnie pod tyłkiem nie rozsypie :shock:
Niemniej... Nie ma co udawać, że umiem jeździć - bo zaledwie w podstawach się orientuję. ;) "Umiem jeździć" zdobywa się wraz z doświadczeniem na drodze. :) i oby szło nam to sprawnie i bezpiecznie :D

Darek
Wymiatacz asfaltów
Wymiatacz asfaltów
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: Darek » 28 maja 2015, 8:10

konia z rzędem temu, kto wie, gdzie leży Radońsk

challenge accepted - powiedział google maps :)
witamy na forum

Awatar użytkownika
piachu
Rasowy Rider
Rasowy Rider
Junak: V-Strom
Kontaktowanie:

Postautor: piachu » 28 maja 2015, 8:18

Ja raczej nie jestem tak wygadany jak moi poprzednicy więc, aby podtrzymać forumową tradycję - witam nową koleżankę na forum :welcome: :)

Awatar użytkownika
Tempest
Moderator
Moderator
Junak: Kawasaki ZZR Honda Rebel 1100
Kontaktowanie:

Postautor: Tempest » 28 maja 2015, 9:47

Witaj! :welcome:
Pozdrawiam z Krakowa.

Radości z jazdy i bezpieczeństwa dla Was :smiley_riding_motorcycle:

Liczymy na zdjęcia z Waszych motocyklowych wypraw.

LwG!

P.S.
Jak pamiętam to Stasieniek wylądował elegancko, bezpiecznie i na kołach bez żadnych uszkodzeń :)
Kawasaki ZZR Honda Rebel 1100
"Człowiek roztropny w czasie pokoju zachowuje miecz u swego boku"

Awatar użytkownika
Marcin
Rasowy Rider
Rasowy Rider
Junak: BMW F650 GejoS
Kontaktowanie:

Postautor: Marcin » 28 maja 2015, 10:09

cześć,
czekam również na pierwsze wrażenia z nauki jazdy :)
Co do męża to ja jeszcze 3 lata temu byłem wrogiem moto a teraz zastanawiam się jak mogłem bez tego żyć :D
Szkoda ze ja swojej żony nie mogę namówić na 125ccm :(
Nie znam się, tym chętniej się wypowiem....

Bezcukru
Pyrkający w orzeszku
Pyrkający w orzeszku
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: Bezcukru » 28 maja 2015, 11:47

:D
Obstawiam, że Stasieniek zdążył błyskawicznie napełnić majtki podczas lotu - a tego też wolałabym uniknąć :crazy: wolę obcować z naturą w bardziej wysublimowany sposób :crazy:

Hmmm... Muszę mojego drogiego męża uprzedzić, że może mu się to spodobać :D Mam powyżej dowód na piśmie, że takie rzeczy się zdarzają :D Marcin, a co Ciebie przekonało do jazdy?

Awatar użytkownika
Marcin
Rasowy Rider
Rasowy Rider
Junak: BMW F650 GejoS
Kontaktowanie:

Postautor: Marcin » 28 maja 2015, 12:39

3 lata temu kupiłem motorower aby dojeżdżać do pracy do Wrocławia (18km w jedną stronę) i teraz nie można mnie oderwać od kierownicy. Po kilku miesiącach jazdy Junakiem 901 (stąd tu jestem) zrobiłem kat A. Jazda w winklach, wycieczki na motorze - to mnie teraz kręci :)
Poczucie wolności na motocyklu to nie zwykły frazes - tak po prostu jest :) choćbym miał głowę pełną problemów, wsiadam na moto i już zapominam o wszystkim innym, buzia sama się cieszy.
Sprawę mobilności przez Wrocław już pomijam... Jazda do pracy stała się przyjemnością :D
Nie znam się, tym chętniej się wypowiem....

Awatar użytkownika
Happy_Rider
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak: TA XL600V '97
Kontaktowanie:

Postautor: Happy_Rider » 28 maja 2015, 18:09

:welcome:
Super!
Moja żona jeździ "50-tką". Ja jeżdżę J123 - żona nie chce się na razie uczyć biegówki, więc w przyszłym roku ma obiecany skuter 125 (mam nadzieję, że Junak ;) ), za to na razie cieszy się jak dziecko jak ma możliwość jechać ze mną jako pasażerka ;)
Jak będziecie jeździć razem na dwóch maszynach to tylko pozazdrościć ;)
No i na zlot przyjedźcie - macie w sumie niedaleko :mrgreen:

Wróć do „Poznajmy się”