Słowem wstępu, zamierzam kupić Junaka M12, nowego z salonu. Zacząłem czytać różne fora i oglądać filmiki na YT o wyżej wymienionym moto i jestem bardziej niż pewny, że to właśnie te dwa kółka chce mieć.
Mam jednak kilka pytań, które dość mnie trapią.
Jak wygląda kupowanie moto w salonie (serio jestem w tym temacie baardzo zielony). Rozumiem że idę do sklepu, wybieram model, oglądam czy wszystko z nim okej, mówię sprzedawcy: "biere, pakuj Pan" i moto mi dostarczają pod wskazany adres. Bo przeciez nie ma ani rejestracji, ani wachy, czyli sam z salonu na nim odjechać nie mogę. Pomijam kwestie rejestrowania bo to ogarniam, ale:
Co to jest przegląd zerowy i kiedy go robić? Jedyne co kupowałem to używany samochód, tutaj przeglądu 0 nie było.
Jako, że moto będzie nowe, jest objęte gwarancją, zatem jak wygląda spawa z jakimiś nazwijmy to tuningami? Chciałbym domontować sobie obrotomierz, przełożyć tablice pod błotnik. Trace przez coś takiego gwarancję?
Po lekturze forum rozumiem, że zaraz po kupnie moto lepiej wymienić sobie gaźnik na: Mikuni VM22, aby wszystko działało elegancko, prawda to, czy może na fabrycznym gaźniku będę cieszył się z bezproblemowej jazdy?
Jeszcze jedno pytanie o sakwy. Interesuje mnie taka skórzana sakiewka na bak motocykla, wielkości dużego portfela, nie mam pojęcia jak się to nazywa i nie mogę znaleźć tego w sieci. Rozumiecie o co mi chodzi? Takie miejsce na telefon i klucze od domu.
Jeżeli jakaś dobra dusza zlituję się nademną i będzie chciała odpowiedzieć mi na moje pytania to proszę bardzo o łopatologię, bo jak już pisałem w kwestii motocyklów jak narazie jestem zieloniutki jak świeżo zasadzona murawa