Jestem Maćko z Wrocławia. Jakiś czas pomykałem na skuterku 50-ce, ale ostatecznie go zajechałem. Chyba stawiam zbyt duże opory powietrza
Cześć
-
zvvierzak
- Wąchacz spalin

- Junak: M12
- Kontaktowanie:
Cześć
Cześć,
Jestem Maćko z Wrocławia. Jakiś czas pomykałem na skuterku 50-ce, ale ostatecznie go zajechałem. Chyba stawiam zbyt duże opory powietrza
. Na tą chwilę nie posiadam żadnego rumaka, ale wybór na nadchodzący sezon został już dokonany. Otóż, zwycięzcą konkursu, w którym główną nagrodą będzie wożenie mojego tyłka w te i we wte, został Junak M12 prawdopodobnie Vintage. Biorę jeszcze pod uwagę wersję "zwykłą", ale chyba jednak pozostanę przy Vintage. Zobaczę na czym wygodniej się siedzi. Może ktoś ma jakieś doświadczenia z jednym i drugim moto i coś doradzi? Póki co, do zobaczyska na trasie.
- Retep
- Rasowy Rider

- Junak: M11>Intruz VL800
- Kontaktowanie:
Re: Cześć
witaj w naszym gronie!
Na pewno M12 to wybór dobry, jeśli trafia w Twój gust. Moja przygoda z Junakami też się od "dwunastki" zaczęła -przykuła mój wzrok, lecz potem emocje poszły w kierunku M11 i tak marzenia stały się faktem.
Vintage to ciekawa opcja, ale musisz rozważyć też praktyczną stronę: po co Ci będzie ten motocykl? W czym Ci bedzie najczęściej towarzyszył? - czy do podróży po mieście, na krótkie dystanse, czy jednak chcesz nim co jakiś czas robić dłuższe wyprawy, czy zwyczajnie dla lansu i szpanu? To są istotne czynniki, które mogą się na początku wydawać być nieistotne, ale z czasem okazuje się, że jednak warunkują komfort lub jego brak - a zakładam, że to ma być na razie jedyny motocykl w Twoim "garażu"
Zatem dosiądź różnych modeli i poczuj, gdzie Ci najlepiej
i LwG!
Na pewno M12 to wybór dobry, jeśli trafia w Twój gust. Moja przygoda z Junakami też się od "dwunastki" zaczęła -przykuła mój wzrok, lecz potem emocje poszły w kierunku M11 i tak marzenia stały się faktem.
Vintage to ciekawa opcja, ale musisz rozważyć też praktyczną stronę: po co Ci będzie ten motocykl? W czym Ci bedzie najczęściej towarzyszył? - czy do podróży po mieście, na krótkie dystanse, czy jednak chcesz nim co jakiś czas robić dłuższe wyprawy, czy zwyczajnie dla lansu i szpanu? To są istotne czynniki, które mogą się na początku wydawać być nieistotne, ale z czasem okazuje się, że jednak warunkują komfort lub jego brak - a zakładam, że to ma być na razie jedyny motocykl w Twoim "garażu"
Zatem dosiądź różnych modeli i poczuj, gdzie Ci najlepiej
i LwG!
LwG!
Born To Be Ride
Born To Be Ride- Tempest
- Moderator

- Junak: Kawasaki ZZR Honda Rebel 1100
- Kontaktowanie:
Witaj!Tak jak napisał Retep, sprawdź też inne modele np. RS-dobry do turystyki. Jeżeli jednak ma to być chopper lub cruiser to moim zdaniem lepiej kupić 2 cylindrowe modele M11lub M16, są lepiej wykonane, wyposażone, większe i mają lepsze osiągi od M12. Są też dostępne jako egzemplarze używane w atrakcyjnych cenach..
Sam musisz wybrać to co Tobie najbardziej przypadnie do gustu.
Pozdrawiam!
P.S.
Jak "chwycisz bakcyla", a chwycisz, to i tak za rok, dwa zrobisz kat. A
Kawasaki ZZR Honda Rebel 1100
"Człowiek roztropny w czasie pokoju zachowuje miecz u swego boku"
"Człowiek roztropny w czasie pokoju zachowuje miecz u swego boku"
- kkkk55
- pasibrzuch

- Junak: junak M12 125 Junak RX One
- Kontaktowanie:
Katowice witają.
Ja mam m12. Latem dużo po mieście, więc jest idealny. Na trasy zresztą też. Jest dobra pozycja za kierownicą. Kupiłem zanim wyszły Vintage. Jak bym zwlekał z zakupem, pewnie byłby właśnie Vintage...
-
basil
- Rasowy Rider

- Junak: M16 + Vintage
- Kontaktowanie:
Wrocław wita.
Jeśli chodzi o wygodę, którą się kierujesz to M12 wygrywa z M12 Vintage, jednak z M12 wygrywa M11 - moim zdaniem oczywiście
Kupuj i do zobaczenia.
Wytaptane z lokomotywowni
Jeśli chodzi o wygodę, którą się kierujesz to M12 wygrywa z M12 Vintage, jednak z M12 wygrywa M11 - moim zdaniem oczywiście
Kupuj i do zobaczenia.
Wytaptane z lokomotywowni
- Majkel
- Wujek Samo Zuo

- Junak: Był M12 jest VN1700 Voyager
- Kontaktowanie:
Przymierz się do obu, kieruj się sercem i ... tyłkiem
, czyli ma Ci się podobać i być wygodnie 
A przy okazji Poznań wita

A przy okazji Poznań wita

VROC #38646
Bo emeryt to ma klawe życie
Mój Voyager spala
Jeżeli wydaje Ci się, że masz rację, to masz rację ...
wydaje Ci się.
Bo emeryt to ma klawe życie
Mój Voyager spala
Jeżeli wydaje Ci się, że masz rację, to masz rację ...
wydaje Ci się.
-
franciszek733
- Podwórkowy kaskader

- Junak: M12
- Kontaktowanie:
Ja też szukałem, patrzyłem, oglądałem i naczytałem się mnóstwo. Ale już wybrałem- zakup dokonany. M12 wygrał casting. Teraz czekam na pierwszy promień słońca. A prognozy niestety do dupy...
Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka