Dzień dobry .

Anton

Dzień dobry .

Postautor: Anton » 24 lis 2015, 8:31

Witam wszystkich forumowiczów. Jestem facetem 50+ z Poznania który zaczął sie czaić na zakup motocykla typu Junak. Chciałbym a się boję ze juź nie dam rady. Bedę zasięgał Waszej opinii w tym temacie i kto wie. Nie interesują mhie tkzw ścigacze bo na to juź chyba za pózno ale coś takiego turystyczno szosowego słuźacego do przejaźdzek pan 50 +. Zw wzgledu na prawko w rachubę wchodzi tylko 125. Chciałbym jeszcze dodać , źe mam 180 cm i 110 kg. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Markbz2002
Podwórkowy kaskader
Podwórkowy kaskader
Junak: M 11
Kontaktowanie:

Re: Dzień dobry .

Postautor: Markbz2002 » 24 lis 2015, 9:09

Dzień Dobry,
:welcome:
Nie ma się co bać :)
Jestem trochę młodszy, za chwilę 4 z przodu :) , 4 cm mniej i kilka kilo mniej, ale nie będziemy się prezentować tylko coś o motocyklach i przyjemnej :smiley_riding_motorcycle:

Jestem fanem motocykli typu chopper/cruiser więc polecę ten typ, do tego konfederatki, jeansy i ramoneska - zaraz pewnie ktoś napisze o kryzysie ;)

Z junaka polecę M16, duży i ciężki (180kg). Lżejsza jest M11 (150kg) i trochę mniejsza ale bardziej zwrotna - i dlatego sam ją wybrałem. Bardziej uniwersalna jest M12 - najlżejsza i w sumie najbardziej zrywna z całej trójki.

można się rozpisywać, ale najlepiej wybrać się samemu do salonu sprzedaży i usiąść na każdym i zobaczyć jak się czujesz w siodle, no i oczywiście czy ten styl odpowiada.

Pozdrawiam i życzę owocnego wyboru :Biker:
Pozdrawiam
Marek

Awatar użytkownika
grzechu78
Dział wsparcia klienta
Dział wsparcia klienta
Junak: 121 -> MG V7 III Special
Kontaktowanie:

Postautor: grzechu78 » 24 lis 2015, 9:31

Szczecin pozdrawia :welcome:
Nic się nie bój, tylko umów się na parę godzin jazdy motocyklem po placu w jakiejś szkole jazdy. Zobaczysz wtedy, czy dasz radę i czy sprawia Ci to frajdę.
Z Junaków przy Twoim wzroście, wadze i wieku to polecam M16, M11 lub M12. Są jeszcze 121 i 131, ale możesz na tym wyglądać jak na przysłowiowym psie.
Pozdrawiam,
Grzesiek

Sikor
Wąchacz spalin
Wąchacz spalin
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: Sikor » 24 lis 2015, 10:41

Też się dopiero niedawno zacząłem czaić na Junaka i jestem jeszcze przed zakupem. Mi akurat podpasował RS 125. Musisz pojechać do jakiegoś punktu sprzedaży, obejrzeć na żywo, przymierzyć motocykl, weź też kilka godzin jazd doszkalających, a na wiosnę będziesz już śmigał własnym moto :crossy:

Antek
Rasowy Rider
Rasowy Rider
Junak: Był M12,obecnie bez motóra
Kontaktowanie:

Postautor: Antek » 24 lis 2015, 14:54

Markbz2002 pisze:Dzień Dobry,
Nie ma się co bać :)
Jestem trochę młodszy, za chwilę 4 z przodu :) , 4 cm mniej i kilka kilo mniej, ale nie będziemy się prezentować tylko coś o motocyklach i przyjemnej :smiley_riding_motorcycle:

Jestem fanem motocykli typu chopper/cruiser więc polecę ten typ, do tego konfederatki, jeansy i ramoneska - zaraz pewnie ktoś napisze o kryzysie ;)

Z junaka polecę M16, duży i ciężki (180kg). Lżejsza jest M11 (150kg) i trochę mniejsza ale bardziej zwrotna - i dlatego sam ją wybrałem. Bardziej uniwersalna jest M12 - najlżejsza i w sumie najbardziej zrywna z całej trójki.

można się rozpisywać, ale najlepiej wybrać się samemu do salonu sprzedaży i usiąść na każdym i zobaczyć jak się czujesz w siodle, no i oczywiście czy ten styl odpowiada.

Pozdrawiam i życzę owocnego wyboru :Biker:

Co prawda to prawda. Trochę młodszy mówisz . Dobre. Pozdrawiam.
Junak M12

Antek
Rasowy Rider
Rasowy Rider
Kontaktowanie:

Postautor: Antek » 24 lis 2015, 15:00

Sikor pisze::welcome:

Też się dopiero niedawno zacząłem czaić na Junaka i jestem jeszcze przed zakupem. Mi akurat podpasował RS 125. Musisz pojechać do jakiegoś punktu sprzedaży, obejrzeć na żywo, przymierzyć motocykl, weź też kilka godzin jazd doszkalających, a na wiosnę będziesz już śmigał własnym moto :crossy:

Wszystko to prawda ale kupić trzeba chyba teraz bo w przyszłym roku będzie podobno droźej. Na Rs siedziałem odpaliłem , silniczek chodził jak malina . Bardzo fajny .Pozdro
Junak M12

Sikor
Wąchacz spalin
Wąchacz spalin
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: Sikor » 24 lis 2015, 15:26

Antek pisze:Wszystko to prawda ale kupić trzeba chyba teraz bo w przyszłym roku będzie podobno droźej.

To co jest już w Polsce nie powinno podrożeć, ale dostawy z 2016 roku raczej tak.

przwoj
Wymiatacz asfaltów
Wymiatacz asfaltów
Junak: Junak M20
Kontaktowanie:

Postautor: przwoj » 24 lis 2015, 17:29

Witam.
Pozdrawiam. Przemek.

Antek
Rasowy Rider
Rasowy Rider
Kontaktowanie:

Postautor: Antek » 24 lis 2015, 17:49

Sikor pisze:
Antek pisze:Wszystko to prawda ale kupić trzeba chyba teraz bo w przyszłym roku będzie podobno droźej.

To co jest już w Polsce nie powinno podrożeć, ale dostawy z 2016 roku raczej tak.

Zgadzam się. A Ty kiedy sfinalizujesz Rs ?
Junak M12

Compan
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak: RS 125
Kontaktowanie:

Postautor: Compan » 24 lis 2015, 21:24

Cześć!

Ja też czaje się na RS-a, na razie wysyłam zapytania, czy faktycznie nowe będą już na wtrysku?
Jeśli nie to zrobię sobie prezent na Gwiazdkę, lub poczekam do marca-powinna się już pojawić nowa seria.

Powodzenia w zakupie i wyborze :drag racer: :piwo:

Wróć do „Poznajmy się”