Pozdrowienia ze Szwecji!

Lemmy997
Wąchacz spalin
Wąchacz spalin
Junak:
Kontaktowanie:

Pozdrowienia ze Szwecji!

Postautor: Lemmy997 » 27 paź 2015, 16:19

Cześć wszystkim!

Jestem Robert, za dwa miesiące kończę 18. Ujeżdżam Junaka 127 po idealnie równych, szwedzkich drogach 8-) Pochodzę z Chełma w Lubelskim i tam też kupiłem Janka, zrobiłem 300 km i wysłałem busem do Szwecji. Jestem w jego posiadaniu od 29 lipca tego roku i po 3 miesiącach mam nakręcone 2800 km.

W Junaku początkowo chciałem rozwiercić dyszę główną paliwa na 100, ale wiertło się złamało i utknęło w środku. Trzeba było kombinować i gdy już udało mi się usunąć wiertło to okazało się, że ta dysza ma rozmiar jakieś 120 na oko :P Iglica na sam dół, powiększony wlot powietrza do filtra i jakoś jeździł. Przy pełnym otwarciu manetki nie wchodził na maksymalne 11k rpm. Dusiło go. Tak się kończy próba zaoszczędzenia na dyszy :P

Dziś mam założoną dyszę 100 kupioną normalnie w sklepie, zaślepiony recyrkulator spalin i zamontowane gniazdo zapalniczki 12v. Niedługo dojdzie zębatka zdawcza 17z albo zębatka tylna 45z lub 44z, zależy co będzie tańsze i dostępne w moim sklepie :P

Recyrkulator spalin: zaślepione oba węże, gruby i cienki
Gniazdo zapalniczki: wyciągnięte z auta, podłączone bezpośrednio pod akumulator, zamontowane w otworze w plastiku przy lewym podnóżku.

Na koniec kilka zdjęć Janka i być może do zobaczenia gdzieś w Zachodniopomorskim w przyszłe wakacje :D Szerokości, LwG!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Junak 127 IG: skroq
- dysza 100
- zaślepiony recyrkulator spalin (oba węże)
- powiększony wlot powietrza do obudowy filtra
- gniazdo zapalniczki 12v

pinkiPL
Junakowy agroturysta
Junakowy agroturysta
Junak: ZX6R 636
Kontaktowanie:

Re: Pozdrowienia ze Szwecji!

Postautor: pinkiPL » 28 paź 2015, 15:22

Fajne zdjęcia.
1 i 7 (ostatnie) nadają się do kalendarza.
Proszę wrzuć je do wątku viewtopic.php?f=44&t=2979
Kiedyś J123
Teraz Kawa ZX6R 636

Awatar użytkownika
zefirek
Wymiatacz asfaltów
Wymiatacz asfaltów
Junak:
Kontaktowanie:

Re: Pozdrowienia ze Szwecji!

Postautor: zefirek » 16 lis 2015, 13:41

:welcome: Cześć, witamy na forum! :)